Spelintelligentie en alles wat daarbij komt kijken...

… de 2SU Academy geeft snel een interessant inzicht in de gedachten van voetballers rond het onderwerp spelintelligentie. Op zich is het model dat de 2SU Academy hanteert niet moeilijk te begrijpen, maar het is wel alles bepalend voor de charme van het voetbal.

Het voetballend vermogen van de voetballer gaat om veel meer dan alleen kracht en techniek. Geïnteresseerd in dit spelletje was ik al toen ik 8 jaar oud was. Helaas waren begin jaren 80 van de vorige eeuw de kansen voor meisje in het voetbal niet te vergelijken met nu. Ondanks dat ik zelf nooit ver heb kunnen komen omdat ik een meisje ben, heeft het voetbal een belangrijke plek in mijn hart ingenomen.

Om die reden ben ik onderzoek gaan doen naar de spelintelligentie van voetballers en hoe deze intelligentie gekoppeld is aan de persoonlijkheid van spelers.  Ik merk direct of een jonge speler dat beetje extra heeft en nu kunnen we ook nog uitleggen waar dat vandaan komt.

Sterker nog! We kunnen het bewijzen door gebruik te maken van Virtual Reality. De hersenen van jonge spelers spelen een grote rol in de zoektocht naar jong talent.

Door hun persoonlijkheid naar voren te halen, hun kijkgedrag, waarneming en decision making te meten, kunnen wij bij de 2SU Academy jong talent opsporen, opleiden en verder ontwikkelen.

De expertise en wetenschappelijke onderbouwing zorgt ervoor dat al meerdere clubs in Nederland geïnteresseerd zijn in ons ontwikkelingsmodel. Ondanks dat spelers fysiek sterk moeten zijn en technisch bekwaam, moeten de executieve en cognitieve functies van de speler goed ontwikkeld zijn.