De toekomst van voetbal wordt in de hersenen bepaald!

De 2SU Academy zoekt de relatie tussen de executieve functies van spelers om de mogelijkheden van een team te kunnen bepalen. Op deze manier kun je een team vanuit een ander perspectief bekijken en een heel team analyseren.

Het werkgeheugen van een speler is van groot belang om handelingen te kunnen plannen, maar ook om mogelijke handelingen van medespelers te kunnen voorspellen nog voordat ze de bal hebben gekregen.

Het snel verschillende mogelijkheden en oplossingen vinden op een beperkt oppervlak behoort tot één van de belangrijke executieve functies van topvoetballers. Dit alles komt neer op creativiteit

Zowel het zichtvermogen en het ruimtelijk begrip zijn belangrijk om als voetballer hogerop te komen. Daarnaast is natuurlijk motorisch gedrag van belang, zoals snelheid, reactievermogen en precisie.

Het zijn de hogere cognitieve functies van spelers die bepalen hoe goed een speler kan worden. Het gaat erom dat je zoveel mogelijk spelinformatie kan opslaan en onthouden en bovendien niet moet vergeten wat je er daarna op het veld mee gedaan hebt.

Dit vereist het goede werkgeheugen van spelers en het laat zien dat spelers alle regels van het voetbalspel goed in het hoofd moet hebben. Daarnaast geeft dit ook het vermogen van spelers weer om op posities en bewegingen van alle medespelers en tegenstanders kan anticiperen.

Met onze Virtual Reality Scenario’s trainen wij spelers om continu in herhaalde situaties te stappen. Hierdoor zullen spelers de herhaling in de hersenen opslaan en op die manier hun bibliotheek vullen om daar tijdens elke wedstrijd uit te kunnen ‘lezen’.