wordHighlights
- Een videogebaseerd VR-systeem werd ontwikkeld voor Engelstalige training.
- Een experiment werd uitgevoerd met het systeem met de peer assessment aanpak.
- De aanpak verbeterde de Engelse spreekvaardigheid, motivatie en kritisch denken.
- De aanpak verminderde de angst van de studenten om Engels te leren.
- De opmerkingen van de studenten werden geanalyseerd om hun relatie met de leerprestaties te zien.
Engels is wereldwijd erkend als communicatietaal nummer 1. Echter, door het gebrek aan realistische Engelse oefencontexten, hebben EFL (English as Foreign Language) studenten over het algemeen weinig mogelijkheden om te communiceren met mensen in het Engels, om nog maar te zwijgen van het krijgen van feedback van anderen voor het maken van reflecties.
In deze studie werd een sferische video-gebaseerde virtuele realiteit (SVVR) omgeving ontwikkeld om studenten in authentieke Engels-sprekende contexten te plaatsen; bovendien werd de peer assessment (PA) strategie gebruikt om studenten te begeleiden bij het geven van commentaar op de spreekprestaties van medestudenten en om reflecties te maken op hun eigen prestaties. Om de effectiviteit van de voorgestelde aanpak te evalueren, werd een experiment uitgevoerd in een middelbare school cursus Engels. De resultaten van het experiment tonen meer positieve effecten van de peer-assessment-gebaseerde SVVR aanpak in vergelijking met de non-peer-assessment-gebaseerde SVVR aanpak in termen van Engels spreken, leermotivatie, en kritisch denken vaardigheden van de leerlingen, evenals het verminderen van hun angst om Engels te leren. Bovendien werd vastgesteld dat de beoordelingen van de leerlingen statistisch gecorreleerd waren met die van de leerkracht. Deze studie analyseerde verder de types van peer commentaren door ze in vier types in te delen: Lof, Kritiek, Advies, en Irrelevant. Het bleek dat Lof feedback nuttig was voor de Engelssprekende prestaties van de leerlingen, terwijl Kritiek feedback in dit geval ongunstig zou kunnen zijn geweest. Bovendien was Irrelevante feedback niet opvallend gecorreleerd met de prestaties van de leerlingen in de eerdere PA-fase, maar had een significant negatieve correlatie in de latere fase.
Deze peer assessment (PA) strategie wordt door ons ingezet bij Engelstalige Communicatietrainingen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gerust contact met mij op.
0 Reacties