De Beïnvloedbare gemoedstoestand van topvoetballers.

De Beïnvloedbare gemoedstoestand van topvoetballers.

Gemoedstoestanden zijn verbonden met locaties

Alles wat mensen doen is gebaseerd op hun gemoedstoestanden, en dus ook de beïnvloedbare gemoedstoestand van Voetballers Wanneer een voetballer bijvoorbeeld een penalty moet nemen, betreedt hij vaak automatisch een gemoedstoestand van spanning. Hierdoor kan hij misschien wel een black-out krijgen. Hij is dan namelijk in een heel andere gemoedstoestand dan wanneer hij gewoon in het veld aan het spelen is. Zodra hij na het missen van de penalty de 16 meter weer uitloopt, weet hij ineens weer wat hij had moeten doen.

Gemoedstoestanden zijn verbonden met lichaamshouding

Als je in een droom-gemoedstoestand bent, beleef je een erg gedetailleerde droom, en zodra je een paar seconde later wakker bent, kun je nog redelijk veel onthouden als je in precies dezelfde houding blijft liggen. Focus je je aandacht even later op de buitenwereld, dan kun je bijna alles meteen vergeten zijn omdat je de droom-gemoedstoestand hebt verlaten.

Hoe kan ik gemoedstoestanden van mezelf of anderen beïnvloeden?

Er zijn talloze simpele manieren om een gemoedstoestand te beïnvloeden en te veranderen. De vraag is waarom je iemand zijn gemoedstoestand wil beïnvloeden. Dit kan natuurlijk te maken hebben met je tegenstander willen beïnvloeden, uit zijn of haar evenwicht te brengen.

Waarvoor kun je gemoedstoestanden inzetten?

Als je iets wilt bereiken of als je iemand wilt motiveren, moet je de juiste gemoedstoestand bij die persoon activeren. Dat activeer je als eerste in jezelf, waarna je het aan een ander persoon kunt overbrengen. Dit is het proces van volgen  en leiden en het vullen van je bibliotheek. Vooral bij teamsporten is het kunnen bereiken van elkaars gemoedstoestand juist heel belangrijk om het proces onderling te verbeteren.

Als je iemand wilt passeren als aanvaller laat je strijdige toestand ontstaan. Als je iemand iets wilt laten leren, ontwikkel je een leer-toestand of een toestand waarin het natuurlijk en gemakkelijk is om te veranderen. Als je overeenstemming wilt, wek je een overeenstemming-toestand op. Als je met iemand rapport wilt maken  visualiseer je je beste vriend zodat je met die persoon hetzelfde voelt als wanneer je je beste vriend ziet.

Iemand met twijfel over zijn linkerbeen kan uitstekend functioneren als hij zijn gemoedstoestand verandert in vastberadenheid en vertrouwen hebben. Natuurlijk doe je dit in combinatie met andere technieken, zoals het erkennen van de positieve invloed die tweebenigheid kan hebben.